508x bekeken

Defensie houdt een jaarlijkse wedstrijd om het MKB uit te dagen om met nieuwe ideeën te komen. Thema van de komende Defensie Innovatie Competitie (DIC) is ‘Smart Medics’. Bedrijven kunnen ideeën aandragen voor smart medics-systemen. De winnaar van de DIC krijgt niet alleen 200.000 euro om het idee verder uit te werken, maar is tevens verzekerd van de bijbehorende aanbesteding. Inschrijven is mogelijk tot 3 september.

Over de wedstrijd wordt op 2 juli een toelichting gegeven op de korporaal van Oudheusden Kazerne in Hilversum. Aanmelden voor deze toelichting kan tot uiterlijk 26 juni.

Defensie Innovatie Competitie 2020 - Gezondsheidszorg

De Defensie Innovatie Competitie – kortweg DIC – is voor de eerste keer georganiseerd in 2009 en is sindsdien een jaarlijks terugkerend element. Met deze landelijke innovatiewedstrijd daagt Defensie startups en het midden- en kleinbedrijf uit om nieuwe ideeën te lanceren waarmee militairen veiliger of efficiënter kunnen optreden.

Slimme technologie kan de gezondheidzorg voor militairen helpen verbeteren. Over dit onderwerp gaat de Defensie Innovatie Competitie 2020. Defensie daagt het bedrijfsleven uit om met nieuwe ideeën te komen voor zogenoemde smart medics-systemen. Technologische ontwikkelingen maken het mogelijk op verbeterde manieren inzicht te krijgen in de gezondheid en inzetbaarheid van militairen. Dat leidt tot betere zorg onder alle omstandigheden. Technologie kan bijvoorbeeld een rol spelen in preventie, behandeling of zorg op afstand. Ook maakt die het verloop van medische overdracht sneller en accurater.

Prijs: €200.000
Uiterlijk 3 september kunnen ideeën worden ingezonden. De jury kiest vervolgens 5 finalisten. De winnaar, die na een presentatie op 26 november wordt bekendgemaakt, ontvangt €200.000 voor een ontwikkelopdracht.

Winnaar DIC2019
Vorig jaar ging de Defensie Innovatie Competitie over Smart Robotics. Winnaar was Tective Robotics. De firma bedacht de SkyHive, een systeem waarmee 3 tot 10 kleine drones gelanceerd worden vanuit een lanceermodule, en daar ook weer in terugkomen. De module kan op de rug van een militair of op een voertuig worden vervoerd.