Vraag jij je af of je wel genoeg verdient? Of hoeveel je bij een nieuwe job kunt vragen? Of vraag jij je als HR professional af welk salaris hoort bij de openstaande inkooppositie?

Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op het salaris, denk aan verantwoordelijkheid, werkervaring en opleidingsniveau. Ook aspecten als schaarste specifieke kennis, regio en al dan niet hebben van een CAO zijn bepalend voor het werkelijke salaris. Deze factoren kunnen daarom ook worden meegenomen bij het bepalen van deze salarisindicatie.

Publiek Sector

Salarisindicatie-publiek.jpg#asset:15464

- In het publieke domein zijn meerdere specialiteiten te onderkennen maar vooral een bewezen trackrecord in EU aanbesteden is bepalend. Schaarste aan inkoopprofessionals is momenteel vooral in de categorieën ICT, Sociaal domein en "Werken". (Salarisindicatie veelal + 10-15% )

Private sector

Private-sector.jpg#asset:15471

(Multinationals/Directe Spend Categories)

- In de private sector zijn daadwerkelijke kennis, ervaring, commerciële competenties en (doorgroei) potentie bepalend. Multinationals bieden in het algemeen hogere salarissen dan het Midden en Kleinbedrijf.

Deze “Salarisindicatie van InQuest” geeft een indruk van het salaris dat hoort bij een bepaalde inkoopposities in zowel de publieke als private sector. InQuest spreekt jaarlijks honderden inkoopprofessionals, beheert zorgvuldig een d-base van ruim 40.000 CV's en adviseert inkooporganisaties in hun zoektocht naar de juiste inkoop- aanbestedingsprofessional of Chief Procurement Officer.

Meer informatie: www.InQuest.nl